blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG piggyy
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
PiGgYy



gta 4
pridal PiGgYy 9.8. 2008 o 14:18

Takže veľa som zameškal z dôvodu, že som bol dosť na dovolenkách cez letné prázdniny, ale týmto článkom sa to pokúsim napraviť :D. Takže toto bude vlastne stručný súhrn informácii, ktoré som zameškal.

Takže, Niko je na Star Junction a objednáva si zbrane cez svoj mobil. Jeho dodávateľ je karibský obchodník „Little Jacob“. Dohodnú si miesto stretnutia a ukončia rozhovor. Niko sa tam odvezie taxíkom, ktorý si zaplatí…nie ukradne ako to už v bývalých GTA bolo zvykom. Na mieste Little Jacob otvorý kufor svojho auta a Niko si može vybrať z ponuky, zaplatiť a ísť. Potom Nikovi volal jeden právnik Goldbert. Niko po rozhovore navštívi stránky jeho právnickej firmy a poslal mu svoj životopis z internetovej kaviarne Tw@Café. Potom sa Niko stretne so skorumpovaným dôstojníkom Francisom McRearym v reštaurácii s pekným výhľadom na Statue of Happines. McReary mu povie, že chce aby mu získal jeho stratenú pamäťovú kartu s citlivými datami. Niko zabije cieľ a získa kartu. Má 3 hviezdičky a tak zájde do parku a presadne do iného auta a policia ho prestane hľadať. Neskôr si Niko ide kúpiť oblek aby sa mohol stretnúť s Goldbertom. Niko po krátkom rozhovore zastrelí Goldberta. A tu je zase niečo nové. Podľa toho ako Goldberta zabijeme môže v animácii buď s prestrelenou hlavou padnúť na zem alebo sa zrútiť z okna. Niko začne strieľať po ochranke a utekať požiarnym schodiskom kde ho aj nakoniec zabijú, a to je koniec dema.

- S najväčšou pravdepodobnosťou bude Nikova prvá práca pizza

- Zlepšený cieľový systém s rôznymi oblasťami zásahu(paže, nohy…)

- Keď vás sleduje polícia taxi si vziať nemôžete

- Keď stojíte pri aute blízko počuť rádio ticho, keď sú otvorené dvere počuť rádio hlasnejšie

- Keď niekto strčí do smetiaka odpadky sa vysypú

- Niko bude pravidelne používať mobil a internet

- Hra bola odložená na neurčito z neznámych dôvodov, ale na Slovensku a v Česku vyjde najneskôr 28.marca 2008

- Z auta budeme môcť strieľať aj pištoľou

- V Nikovom životopise, ktorý posielal ako e-mail Goldbertovy je napísané, že bol kapitánom streleckého družstva

- Po celom meste sú graffity

- Jeden headshot zabije človeka okamžite

- Ukazovateľ života bude pásik okolo mapy

- Sniperky sa môžu rôzne vylepšovať(zameriavanie, pažba, spúšť)

- Niko môže strieľať z dvoch rôznych revolverov súčastne…super, nato sme sa už dlho tešili :D

- Dvere sa neotvoria ako v SA keď CJ do nich išiel, ale normálne zatočí kľučkou

- Niko bude musieť väčšie zbrane na ulici schovať, aby nevzbudil pozornosť

- Chodci môžu aj kýchať a kašľať

- Je ťažké nájsť v tej istej oblasti ten istý model auta a aj ten istý model človeka.



 

- Rockstar zase potvrdil veľa misií, ktoré budú závisieť na čase, alebo dennej dobe.

- V hre budú časom obmedzené akcie. Ťažko povedať čo sa tým myslí.

- GTA IV je hotové na 86 %.


 

Dnes som sa rozhodol, že sa pozriem na nový trailer detailnejšie a tu Vám ponúkam zopár obrázkov, ktoré ukazujú rôzne nové detaily a postrehy. Šírenie týchto obrázkov bez povolenia autora je zakázané!


 

Pred malou chvíľou vyšiel druhý a zároveň najnovší trailer GTA 4.

Bolo tam vidieť veľmi veľký pokrok v grafike, hlavne v prstoch, ktoré nikdy Rockstar nevedel dobre spraviť. Ale teraz sú oveľa lepšie. To je jedna vec a druhá vec je, že aj grafika áut je naprosto skvelá. Keď si všimnete ku koncu videa ako Nico s AK-47 strieľa do červeného šporťáku, tak sa kamera upriami na strieborné disky auta, ktoré sa len tak krásne lesknú. Je vidieť krásny efekt fučania pneumatiky a tie iskry čo idú od diskov sú tiež skvelé. Pohyby Nicovich úst sú v súlade s dokonalým dabingom. A z traileru je poznať, že príbeh je tiež veľmi zaujímavý. Skvelé je tiež ako Nico skáče, alebo ako je zavesený na helikoptére a na aute. No čo už. Ďalšiu mienku si musíte spraviť sami. Ale očividne sa máme na čo tešiť.
Trailer si môžete pozrieť na stránke www.gta4.com.

 



 

Tak a máme tu ďalšie nové info a zopár veľmi pekných obrázkov v galérii.

- Nico môže nadávať chodcom

- Chodci sú inteligentnejší, rozprávajú sa, žiadajú o cigarety

- Rockstar North sľúbil nové pohľady kamery

- Nicovi budú prístupné aj niektoré mrakodrapy a vraj z nich bude môcť zhadzovať ľudí

- Nicovi budú niektoré misie zadávané cez telefón, keď nespravíme náhodou nejakú misiu nebudeme musieť cestovať cez celé mesto

Staršie informácie si môžete pozrieť v rubrikách

 

- Nico Bellic bude môcť písať a posielať SMS. Možno, že aj MMS. Možno že v nejakej misii budete musieť niekoho odfotiť a potom tú fotku niekomu poslať. Ale to je len moja špekulácia.

- Nico bude môcť pomocou fotoaparátu fotiť(preto ma napadlo to s MMS)

- na uliciach bude oveľa viac druhov ľudí a budú mať rôzne oblečenie

- chodci budú oveľa realistickejší…a možno, že budeme môcť vidieť hocikoho na ulici ako telefonuje(ale to je tiež moja špekulácia a je to nepravdepodobné).

- Rockstar sa ešte nerozhodol či bude už od začiatku prístupné celé mesto alebo či nie. Ak nie, tak by časti mesta boli oddelené uzavretými mostami.

- každé námestie, dokonca aj ulica bude mať svoje meno, ktoré sa dozvieme keď na ňu vstúpime. Názvy ale budú napodobovať skutočné názvy z New Yorku a tak možno niektoré ulice budú mať meno len „19th street“.

- keď bude Nico kradnúť auto bude sa pozerať či ho niekto nevidí

- už žiadne ružové, modré alebo červené šípky alebo kruhy do ktorých sme mali vstúpiť pre misiu. Tie budú nahradené asi mobilom. Mapa bude nahradená navigačným systémom GPS.

Napísal: PiGgYy


 

Náš redaktor PiGgYy včera dokončil preklad jedného článku kde je naozaj plno zaujímavých informácii od človeka čo hral 15 minútové demo GTA 4.

Časopis Game Informer spovedal Andrewa Reinera-zatiaľ jediný reportér na svete,ktorý videl GTA 4 v akcii.

Aj keď mal k dispozícii iba 15 min. demo dokázal zodpovedať týchto 25 otázok.

1.)Kobe sa pýta: Počul som, že v GTA 4 už nebudeme môcť lietať. Je to pravda?

Mýliš sa. V hre už síce nie sú žiadne lietadlá, ale lietanie stále zostáva zachované. Napríklad helikoptéry. Je to iba jedno mesto a lietadlo by sa tam naozaj nehodilo. Ale lietanie stále zostáva veľkou súčasťou hry.

2.)Videl si v meste nejaké ženské? Sú tam na ulici nejaké naozaj dobre vyzerajúce slečinky?

Pozri…pravdupovediac by ma naozaj zaujímalo prečo to chcú všetci vedieť. Je to naozaj jedna z dôležitých otázok? Ak si dobre pamätám, tak som si nikdy nepovedal „človeče tá baba vyzerá fantasticky“, ale môžem potvrdiť, že na uliciach sú ženy a je ich tam dosť. Nakupujú, rozprávajú sa a nosia oblečenie.

3.)Videl si nejaké náznaky zmien ročných období?

Demo, ktoré Rockstar prezentovalo bolo dlhé asi iba 15 minút.

Deň a noc sa menili, ale zmeny ročných období nebolo vidieť.

4.)Ako je na tom AI? Sú nepriatelia chytrejší? Môžu sa kryť?

To je ďalšia vec ku ktorej Rockstar zatiaľ nič neprezradil. Môžem ale povedať, že som videl šoféra kamiónu, ktorý vybočil na chodník, kúsok od miesta kde sme šli. Táto malá zmena zaskočila aj zástupcu Rockstaru. Vyzeralo to ako keby bol šofér opitý, ale zase sa mohol iba ponáhľať.

5.)Bude možné liezť po rebríku?

Nevidel som Nica liezť po rebríku, ale videl som ho liezť na telefónny stĺp, aby si prehliadol Liberty City z vtáčej perspektívy. Ale nešplhal ako gorila. Jednoducho vyšplhal po sérii rukovätí na stĺpe. Bolo to veľmi pôsobivé. Mohli ste vidieť ako sa jeho váha prenášala zo strany na stranu.

6.)Môžete sa rozprávať aj s inými chodcami na ulici?

Nico vyzeral, že má na práci dôležitejšie veci než hovoriť s chodcami. Ľudia, okolo ktorých sme prechádzali ale boli hluční.

7.)Aká bola prvá misia v hre a aké bolo prvé slovo, ktoré ťa napadlo na túto novú hru?

Nemal som tú možnosť vidieť prvú misiu v hre, ale hádam bude mať čo dočinenia so stanovišťom taxíkov ktoré riadi Nicov bratranec Roman. A moje prvé slovo? To si nepamätám, ale po ňom nasledovalo: “Ó, môj bože!“

8.)Matt sa pýta: Pripadalo ti, že Liberty City malo autentickú veľkosť porovnateľnú s New Yorkom? V San Andreas sa mi nepáčilo, že z jedného konca mesta na druhý sa dalo dostať aj za 2 minúty. Bude to teraz iné?

Super otázka. Veľkosťou vyzerá mesto naozaj dosť realisticky. Cítiš sa ako keby si jazdil ulicami naozajstného New Yorku. A ako si už videl v trailere sú tu rôzne spôsoby dopravy.

9.)V trailere sme nevideli žiadne lode. Čo nám o nich môžeš povedať?

Dan by nezachádzal do podrobností, ale povedal, že jediným dopravným prostriedkom, ktoré v hre nebude je lietadlo. To znamená, že lode by mali aj naďalej zostať súčasťou GTA.

10.)Čo môžeš povedať o kvalite grafiky? Môžeš porovnať trailer a hru? Je grafika v trailere lepšia alebo horšia?

Rockstar grafiku stále vylepšuje. Grafika dema, ktoré som videl bola naozaj o stupienok vyššie ako v trailere…ktorý je tak trochu srandovný na to ako hra teraz vyzerá.

11.)Dajú sa kupovať nehnuteľnosti ako vo Vice City?

Znovu žiadne podrobnosti neboli poskytnuté, ale Dan hovoril, že v hre nejde o to mať čo najväčší majetok, alebo sa od otrhanca prepracovať k bohatstvu.

12.)Budú v GTA IV priateľky ako v San Andreas? Bude sa dať s nimi oženiť?

Čo stále máte s tými na ženy zameranými otázkami? Áno, sú tu priateľky. Ale zabudol som sa spýtať či sa s nimi môžete oženiť.

13.)Budú v hre nejaké neobvyklé vozidlá? A ak hej môžete nejaké vymenovať?

Rockstar v deme nič neodtajnil, ale zvláštne vozidlá sú veľkou súčasťou GTA.Dan hovoril, že hra sa bude točiť dosť okolo Nica a mám pocit, že výber vozidiel tiež.

14.)Rockstar povedal, že autá budú mať novú fyziku a kamera bude bližšie, aby poskytla lepší pocit z jazdenia po uliciach Liberty City a aby bolo vidieť viac detailov na autách. Mohol by ste čo najviac pohovoriť na tému požitku z jazdy? Ďakujem!

Z toho čo som videl bolo jedným novým prvkom rozbíjanie okienka pri snahe sa do neho dostať. Animácia bola nádherná a prial by som si ju vidieť viac krát než jeden. Auto bolo novšie. Svedčil o tom nádherný povrchový lesk a tlmiče, ktoré v pokoji zvládali výmole a rozdiely na vozovke. Bude zaujímavé Rockstar vidieť ovládať tlmiče, pérovanie, a tlmiče ostatných vozidiel. Pokiaľ to mám zhrnúť, tak by som povedal, že pozorovací uhol pozorovacej kamery je teraz ako v Midnight Club.Kamera je bližšie, umožňuje hráčovi vidieť viac horizontálnych a vertikálnych častí mesta.

15.)Pokiaľ okolie v Liberty City pokračuje, tak čo môžeme očakávať na miestach ako vidiek v San Andreas?

Ako som už hovoril neuvidíte žiadny vidiek ako v San Andreas. Ani ma to neprekvapuje, ale dodatočný obsah, ktorý Rockstar pripravuje pre Xbox 360,ponúkne nové miesta na objavovanie. Určite ich vidím ako vkladajú päť štvrtí do Liberty City, skôr niekam okolo Liberty City, všetko je možné.

16.)Videl si nejakých členov gangu v hre? Pokiaľ áno, ktorých? Je nové Liberty City detailnou kópiou New Yorku, alebo to tak iba vyzerá? Sú tu domy do ktorých sa dá vojsť bez načítania?

Nevidel som žiadnych členov gangu a to znamená, že tam niesú. Rockstar mi nič neprezradil. Je tu veľa častí hry, ktoré zostávajú záhadou. Je to GTA, takže by som sa čudoval keby v hre neboli dva-tri gangy. A k druhej otázke, Liberty City je vytvorené podľa New Yorku, ale nieje to žiadna kópia. Ako Dan podotkol v časopise, skutočný život nieje iba zábava.

17.)Budú v GTA IV aj postavy z iných GTA?

Rockstar to úplne nepotvrdil, ale podľa úsmevu Dana Hausera, myslím, že je veľká pravdepodobnosť, že tu budú postavy aj z predošlých GTA.

18.)Bude musieť hráč chodiť do posilovne a jesť ako v San Andreas.

Nevyzerá to tak, že Nico je typ človeka, čo potrebuje posilovať, aby si udržal postavu. Takže nečakajte, že bude musieť posilovať, aby zostal chudý. A k tomu jedlu, pochybujem, že ho uvidíme jesť, aj keď. Jednou z vecí ktorou si niesom úplne istý, či sa bude dať meniť účes a kupovať si oblečenie.

19.)Je pravda, že tu už nieje žiadne načítanie?

Nevidel som žiadne načítanie v celom deme, a to aj keď som navštívil dva interiéry v odlišných častiach mapy.

20.)Ako vyzeral telefón?

Grafika telefónu nebola ešte dokončená, takže nemôžem ísť do detailov, ale vyzeralo to, že prostredie bolo designovo veľmi jednoduché a veľmi jednoduché k použitiu. Popravde, vyzeral ako naozajstný telefón.

21.)Sú tam tri autá stále do kolečka znovu ako v predošlých hrách?

Niesom si istý, ktoré GTA ste hral, ale vždy som mal na výber z viac než troch áut. Je tu veľká pravdepodobnosť, že uvidíte viac taxíkov než obvykle, ale to nieje všetko, malo by tu byť obrovské množstvo vozidiel z ktorých si budete môcť vybrať.

22.)Aká je grafika a ako ďaleko sa dá v hre dohliadnuť?

Vizuálna stránka hry je fantastická a jednoducho jedna z najlepších, ktoré som kedy videl. Hrozivé na tom tvrdení je, že Rockstar North na grafike stále pracuje. Je tu možnosť, že to bude jedna z najlepšie vyzerajúcich hier, ktoré prídu po prázdninách. A k tomu vykreslovaniu vzdialenosti, nevidel som vyskočiť jedinú budovu, auto, pouličnú lampu alebo chodca. Framerate bol tiež neskutočne plynulý a odlesky nemohli byť lepšie.

23.)Bude tu demo aj pre Xbox 360?

Rockstar ešte nič neoznámil, ale cítim, že väčšina ľudí si túto hru zaobstará podľa toho či si ju budú môcť zahrať vopred, alebo nie.

24.)Chcem iba vedieť kedy bude GTA IV v obchodoch v Quebecu, Canada.

Brzdi! Rockstar mi povedal, že Quebec je jedno z miest do ktorého sa táto hra distribuovať nebude.

25.)V porovnaní s predošlými GTA aké bude asi GTA IV veľké?

Už som povedal dosť o meste, takže odpoviem na túto otázku ako keby bola položená na dĺžku hry. Pýtal som sa na to Dana a povedal, že by mala byť porovnateľná s inými GTA-čkami.A ešte presne nevie aká bude hra dlhá, lebo je ešte stále vo vývoji. Stále budete môcť stráviť stovky hodín nad jeho hraním. Multiplayerový komponent je stále záhadou, ale mohol by to byť skvelý spôsob ako si predĺžiť čas strávený pri hre.

 






Prístupov 3329
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
hentaiSX
[ 21.9.2008] (príspevkov 0)
Achilles
[ 7.9.2008] (príspevkov 0)
Create own Mech
[ 7.9.2008] (príspevkov 0)
Call of Duty 2
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
Crysis
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
assassins Creed
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
gta 4
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
G unot
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
2PAC
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
The Game
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)