blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG piggyy
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
PiGgYy



2PAC
pridal PiGgYy 9.8. 2008 o 14:03

GEORGIA: Stone Mountain: Tupac Amaru Shakur Center for the Arts - Deväť rokov po smrti Tupaca Shakura, trinásteho septembra - bude jeho v sochu zvečnená podoba odhalená vo vyššie uvedenom centre, založenom nadáciou jeho matky.

Bronzová socha vysoká dva aj pol metra vrátane šesťdesiat centimentrového podstavca je výtvorom umelkyne Tiny Allenovej. Umiestnená bude v strede fontány v tvare kríža, ktorý umelec nosil vytetovaný. Doteraz boli odhalené jej sochy znázorňujúce Fredericka Douglassa (Douglass bol bojovníkom proti otrokárstvu a najvýznamnejším hovorcom Afroameričanov v rokoch 1877-1895, dokonca zastával post amerického ministra pre správu ostrova Haiti), A. Philipa Randolpha ( narodeného v Crescent City, Florida 15. Apríla 1889, bojovníka za práva Afroameričanov, ktorý 25. júna 1941 presadil "Fair Employment Act", ktorý odstránil diskrimináciu Afroameričanov v štátnej správe USA), jazzového virtuóza Nata Kinga Colea a bojovníka proti rasovej segregácii Reverenda Doktora Martina Luthera Kinga.

Tupacova matka Afeni Shakurová: "Socha má byť spomienkou pre všetkých návštevníkov "Záhrady Mieru" patriacej k centru. Zároveň má vyjadrovať nádej a lásku, ktorú môj syn vždy nosil v srdci ako aj sprostredkovať ich ešte aj deťom našich detí".

Ceremónia odhalenia sochy bude verejná, vstupné na recepciu, ktorou bude odhaľovanie pokračovať je päťdesiat dolárov. Tí, ktorí okrem úhrady vstupu na recepciu podporia nadáciu finančnou čiastkou prevyšujúcou sto dolárov, dostanú "pamätnú tehličku" s osobným venovaním. Výťažok zbierky poslúži na daľšiu výstavbu a rozširovanie spektra projektov centra.

Týždeň po odhalení sochy, dvadsiateho septembra sa na trh dostane cédéčko "The Rose, Vol. 2". Podobne ako "Vol. 1", obsahuje skladby inšpirované básňami, napísanými Tupacom v tínejdžerskom veku. Čerstvým materiálom sa na ňom spolupodieľali aj Bone Thugs 'N Harmony, Tha Outlawz a Shock G z Digital Undergroundu.

Raperova matka, Afeni Shakurová v roku 1997 založila vydavateľstvo Amaru Entertainment , vydala niekoľko posmrtných álb, dokumentov a priniesla na trh vlastnú značku oblečenia. Peniaze, získané z predaja nosičov, dokumentov a oblečenia použila na založenie "Tupac Foundation" v tom istom roku.



Prístupov 2088
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
hentaiSX
[ 21.9.2008] (príspevkov 0)
Achilles
[ 7.9.2008] (príspevkov 0)
Create own Mech
[ 7.9.2008] (príspevkov 0)
Call of Duty 2
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
Crysis
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
assassins Creed
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
gta 4
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
G unot
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
2PAC
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)
The Game
[ 9.8.2008] (príspevkov 0)